Jornades Nadalenques Alternatives. Diumenge 3 de Gener a la Plaça de Patraix.

Arriba Nadal, arriben les retrobades amb vells amics, amb familiars que viuen fora. Arriben sopars de germanor, nits de música i cervesa. I moments que recordarem per sempre.
Però no és or tot lo que rellueix. Lo que per a les persones de classe mitjana, si es que encara existeix, o classe mitjana-alta, son temps d’amor i alegria, per a aquelles persones que es troben a l’altra cara de la moneda, són temps difícils. Temps on, en mig del desbordament econòmic i material generalitzat, no poden ni arribar a fi de mes. Temps on xiquetes que tenien el dinar assegurat al menjador del col•legi, ja no el tenen. Temps on el ser xiquet i xiqueta, pareix una condemna més que una virtut, i on el dret al joc i a una infància digna pareix amagat al calaix.
Tornen també dies de consumisme i materialisme extrem. D’explotació laboral, d’assetjament als espais d’oci.
Arriba el Nadal, i amb ella, les dos cares del capitalisme, les dos cares d’un Estat Espanyol podrit on la hipocresia es vestix de solidaritat i pareix companya nostra. I amb aquestos temps, tornen les nostres ganes de no conformar-nos amb allò establert.

Per aquest motiu, l’Assamblea de Joves de Patraix, la Red de Solidaridad Popular Valencia i la Coordinadora Onze d’abril, amb col•laboració de Sovint Cultura-Desarrollo, l’Associació Veïnal de Patraix, i el CSA Pangea, hem organitzat el 3 de Gener a la Plaça de Patraix unes Jornades Nadalenques Alternatives.

La idea es copar un matí amb diferents tallers i dinàmiques dirigides a totes les edats emmarcades en la despossessió d’allò material i de l’autogestió com a eina i com a alternativa al consumisme de les festes de Nadal. Es tracta de donar un altre punt de vista des del que poder mirar aquestes dates, i desvincular-les del materialisme i consumisme propis d’un sistema que veu xifres i no persones. Es pretén confinar un espai on la creativitat i la optimització dels recursos siguen recuperades, valorades i tornen a estar considerades com a opcions a l’hora de fer-li un detall a alguna persona estimada. Un espai on la transmissió de coneixements, opinions i experiències, també es tinguen en compte.
A més a més, tenint en compte aquella vessant oblidada, i aquelles famílies en situació de desigualtat que en Nadal no poden gaudir d’unes festes dignes, s’establirà un punt d’arreplegada d’aliments on es recol•lectaran totes les donacions/inscripcions del veïnat, per a després donar-les a la Red de Solidaridad Popular.
El matí començarà amb algunes dinàmiques i tallers, de malabars i carioques, llibretes i mandales, entre altres, seguit del 2on Campionat de Truc Solidari i el 1er Campionat Popular de Balontir. Al llarg del matí es podrà gaudir de l’Espai de Circ que constarà de slackline, malabars, carioques i maces, a més de poder participar al mural conjunt pintant, dibuixant o simplement deixant fluir la imaginació!

Per a inscriure’s al 2on Campionat Solidari de Truc, envieu un correu a la direcció que figura al cartell.
Per a inscriure’s al 1er Campionat Popular de Balontir, acudeix a la Plaça de Patraix i inscriu-te allí mateix!

Podreu trobar informació dels diferents col•lectius que participen en la jornada en el punt d’informació que habilitarem a la mateixa plaça.

ENS VEGEM EL 3 DE GENER A LA PLAÇA!
ENTRE TOTES TEIXIM XARXA, ENTRE TOTES SEGUIM!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s